Műszaki tartalom leírás

FALAZATOK

A külső, belső teherhordó falak a már meglévő műemlék jellegű téglafalazatból épültek. Azokat az építtető felülvizsgálja és az aktulális jogszabálynak megfelelően javítja, karbantartja és pótolja. Az összes külső falszerkezet méretezése kielégíti a hatályos hőtechnikai és akusztikai szabvány előírásait.

LAKÁS ELVÁLASZTÓ FALAK

Az akusztikai szabványnak megfelelő szigeteléssel ellátott vázkerámia falak vagy belső kialakítású könnyűszerkezeti falak.

FÖDÉM / TETŐSZERKEZET

A teljes födémtest cserére szorul és azt a mai kornak megfelelő modern technológiával alkalmazott vasbeton födémszerkezet váltja ki. Lehetőség szerint LEIER gyár által előre gyártott panel elemek kerülnek beépítésre.

A tetőszerkezet teljesen új, fából készült szerkezet mely tűz és gombaölő szerrel ellátott. Ezen belül kerülnek kialakításra a tetőtéri lakások.

HOMLOKZATKÉPZÉS

Az épület külső falszerkezete nagyon jó hőszigetelő képességű téglából készült, mely hőszigetelő vakolatot kap. A homlokzatot antracit és fehér színes építménydesign teszi mozgalmasabbá.

KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓK, KAPUK

Az ablakok, erkélyajtók korszerű fa profil rendszerből készülnek. Az alkalmazott üvegezés szabványnak megfelelő hő és hangszigetelő képességgel rendelkezik. A bejárati ajtók – a nagy igénybevételre való tekintettel egyedileg készülnek.

VAKOLATOK, FAL- ÉS PADLÓBURKOLATOK

A födémek alsó felületén normál glettelés készül de akár igények esetén speciális állmenyezett is igényelhető. Az oldalfalak belső gépi vakolatot kapnak, horganyzott acéllemez élvédőkkel.

A padlón és a lépcsőn gres kerámiapadló-burkolat készül a belső terekben a terveknek megfelelő burkolati kialakítások kerülnek megvalósításra akár egyedi igényeknek megfelelően.

BEJÁRATI AJTÓK

MABISZ minősítéssel, valamint kitekintő optikával rendelkező, acélbetétes, laminált bejárati ajtók tartoznak a lakásokhoz. Ezek az alap biztonsági előírásoknak megfelelő, több ponton záródó, központi biztonsági zárral felszereltek. Az ajtókhoz lakásonként 3-3 db kulcs tartozik.

KONYHABÚTOR, BEÉPÍTETT BÚTOROK

A lakásokban a terveken feltüntetett bútorok (konyhabútor, beépített szekrények) alapáron nem kerülnek elhelyezésre. A konyhákban szagelszívó számára csatlakozást biztosítunk egyedi kéréseknek megfelelően.

BURKOLATOK

A lakások burkolatait egyedi igényeknek megfelelően a lakás tulajdonosai határozzák meg az adott kereteken belül. Ettől eltérő burkolatok választásánál az igényeknek megfelelően számoljuk el.