GENCSAPÁTI, BÉKE U. 538/1

Elhelyezkedés

A terület Szombathelytől 6-7 km-re Gencsapátiban a Perenyei leágazás után található Perenye írányában. Tömegközlekedési eszközzel 100 m-es körzetben könnyen megközelíthető. A telek összterülete: 1694 m2 ami épületenként megoszlik, így egy épülethez tartozó telekméret kb.: 423 m2. A telek szomszédságában a Perint patak található, így a házak és a terület patakpartiak. A terület árvízvédelmi töltéssel el van látva, így nagyon jól elkülönül a patakpart és a telek egymástól. A telken kialakítható egy kis játszótér vagy grillezési, tűzrakási hely is. A területtől kb 10 perc sétára légvonalban kb. 500 m-re található a Perenyei horgásztó, mely csendes nyugodt, tavas környezetével ideális a romantikus sétákra, sportolási lehetőségekre és a kikapcsolódásra egyaránt.

 

Az épület

A telek alapterülete: 1694 m2, mely kényelmes megoldást biztosít a 2×2 lakás elhelyezkedésének.

A fedett belépőről nyíló szélfogóból az egy  légterű nappali-konyha-étkező térbe juthatunk. Ebből a társas zónából nyílik a 3 szoba (1 + 2 ) és a vizesblokk megközelítésére szolgáló közlekedő. A fürdő és wc mellett háztartási helyiség és kamra is rendelkezésre áll a házban. A nappaliból részben fedett terasz nyílik, ami közvetlen kapcsolatot biztosít a kerttel. A hőszigeteléssel ellátott, födémszerkezet felett félnyereg tetők fedik az épületet, melyeken cserépfedés és állókorcolt fémlemez fedés készül.

 

Parkolók

Az udvarban 8 db szilárd burkolatú, szabványos méretű (2,5×5 m) parkoló kerül kialakításra.

 

Zöldterületek, terek

Az udvarban, az ingatlan köré több helyen előnevelt, tujasort telepítünk és a telekhatárra sövénysort ültetünk.

A közös használatú hátsókertet kertészeti terv alapján parkosítjuk (azaz pázsit, fatelepítés, növényvályúk, stb.) és pihenésre, játékra alkalmassá tesszük.

 

Szeméttárolás

A kapuból lehet megközelíteni a lakossági szeméttárolókat.

 

Fűtés

A tervezett hőleadó egységek és szerelvényezésük: Radiátorok, Törülközőszárítók, Használati melegvíz kondenzációs gázkazán, 300 L es hőtárolóval ellátva.

 

Villamos szerelvények

A lakások és a házvilágítási elosztók zárható ajtajú beépített szekrényben kerülnek felszerelésre.

 

A lakások standard berendezései

A lakások berendezései és burkolatai I.o. minőségű anyagok felhasználásával készülnek. A közös forgalmú területek világítási berendezéseit alapvetően ledes és fénycsöves és kompakt fénycsöves lámpa testekkel működtetjük, fi gyelembe véve az egyes helyiségek funkcióját, villamos besorolását, építészeti kialakítását. A lakáson belül kizárólag lámpahely kialakítások készülnek.

Tervezés

Kivitelezés

Szerkezeti megoldások

 

Falazatok

A külső, belső teherhordó falak K 30-as POROTHERM magasabb hőszigetelő eljárással készült falazóblokkokból épülnek. Az összes külső falszerkezet méretezése kielégíti a hatályos hőtechnikai és akusztikai szabvány előírásait.

 

Födémek

A födémek monolit vasbeton síkfödémek, melyek mindenkor repedésmentesek maradnak.

 

Lakásleválasztó falak

2×25 cm vastag akusztikai szabványnak megfelelő méretezéssel vázkerámia falak.

 

Válaszfalak

10 cm-es POROTHERM válaszfallapokból, vagy szárazépítészeti megoldások alapján gipszkartonból.

 

Tetőszerkezet, tetőfedés

Egyedi, statikailag méretezett fa fedélszék, cserépfedéssel. A felső kishajlásszögű tetőszakasz fémlemezfedéssel készül.

 

Vízszigetelések

A földszinten és a tetőteraszokon 2 réteg bitumenes, talajnedvesség-, illetve csapadékvíz elleni vízszigetelés készül.

 

Hőszigetelések, hangszigetelések

A tetőszerkezet alatt a födémszerkezet felett 20 cm szálas hőszigetelés kerül elhelyezésre. A tetőfödémek felett 20 cm vtg. hőszigetelés készül. Az összes szerkezet megfelel az érvényes hőtechnikai szabvány előírásainak.

 

Homlokzatképzés, lábazatok

Az épület külső falszerkezete nagyon jó hőszigetelő képességű vázkerámia téglából és 10 cm homlokzati hőszigeteléssel készül. A homlokzatot faburkolatos sávok teszik mozgalmasabbá. A földszintjén ragasztott lap fal-, és lábazatburkolat készül.

 

Külső nyílászárók, kapuk

Az ablakok, erkélyajtók korszerű műanyag profi lrendszerből készülnek. Az alkalmazott üvegezés szabványnak megfelelő hő és hangszigetelő képességgel rendelkezik. A bejárati ajtók – a nagy igénybevételre való tekintettel – egyedileg készülnek.

 

Vakolatok, fal- és padlóburkolatok

A födémek alsó felületén – vakolás helyett – speciális állmennzezet és glettelés készül.  Az oldalfalak belső gépi vakolatot kapnak, horganyzott acéllemez élvédőkkel.  A padlón és a lépcsőn gres kerámiapadló-burkolat készül 10 cm-es lábazattal.

Gencsapáti, Béke u. 538/1