ÚJ ÉPÍTÉSŰ INGATLANOK ELŐNYEI

ILLETÉKKEDVEZMÉNYEK, TAX

Új építésű lakás vásárlása esetén jelentős illetékkedvezményben részesül a vevő, az új lakások vételárának első 15 millió forintjára ugyanis illetéket nem kell fizetni, ami egy 15 milliós lakás esetén 600 ezer forintos megtakarítást jelent. Az ennél drágább, de legfeljebb 30 millió értékű lakásoknál is csak a vételár 15 millió forintot meghaladó része után kell a 4% illetéket megfizetni. Teljes illetéket csak
a 30 millió forintnál drágább újépítésű lakások esetében kell fizetni.

IGÉNYBE VEHETŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK: CSOK, KAMATTÁMOGATOTT HITEL

Az új lakás vásárlását a Magyar Állam is támogatja, a támogatásra való jogosultság a lakás méretétől és a gyermekek számától függ. A „CSOK” akár 10 millió forinttal is hozzájárulhat a lakás vételárához, a kamattámogatás pedig hitelfelvétel esetén mutatkozik meg a havonta fizetendő kedvezőbb törlesztő részletekben. A CSOK igénylésére a jogerős használatbavételi engedély kiadása után vagy építkezés esetében szakaszosan a készültségi fok leigazolása alapján van lehetőség igénybe venni.

MINŐSÉGI ANYAGOK, KORSZERŰ KIVITELEZÉSI TECHNOLÓGIÁK, ALACSONYABB FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEK

Az eladásokhoz ma már kötelező energetikai tanúsítványok is jól bizonyítják, hogy az újépítésű lakások üzemeltetése gazdaságosabb, mint a használtaké. A modern építészeti és technológiai megoldások kapcsán nemcsak a lakások, hanem az épületek energiafelhasználása is alacsony.

EGYSZERŰBB HITELFELVÉTEL

Egy új építésű lakásra egyszerűbben és könnyebben lehet hitelt felvenni, mint használt lakásokra. Az adásvétel kapcsán készülő értékbecslések az esetek többségében igazolják a vételárat, így a finanszírozó bank általában a vételárat veszi alapul.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK, KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A HÁZBAN

Az újépítésű társasházak többségében biztosított a bicikli- és babakocsi tároló, illetve a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége.

ÉLHETŐBB TEREK, ÁTGONDOLT TERVEZÉS

A mai újépítésű lakásoknak számos szigorú építési előírásnak meg kell felelniük. Ez érvényes pl. az alaprajzok kialakítására, a benapozottság biztosítására, a szobák minimális méreteire, amely előírások élhetőbb lakótereket biztosítanak az újépítésű lakások esetében.

ÉRTÉKÁLLÓ BEFEKTETÉS

Az újépítésű lakások az évek során is tartják értéküket, később az újszerű lakások is népszerűek a vásárlók körében. A mai piaci környezetben, akár befektetési céllal is érdemes újépítésű lakást vásárolni, melybe a bérlők is szívesebben költöznek, mint egy használt lakásba.

TISZTA JOGI VISZONYOK ÉS RENDEZETT TÁRSASHÁZI MŰKÖDÉS

A frissen alakuló társasház rendezett körülmények között működik.